Produse pentru

Fabrica de bere Grivita se transforma in complex multifunctional

Fabrica de bere Grivita  se transforma in complex multifunctional

Pe platforma fostei fabrici de bere Grivita (Luther) amplasata pe soseaua Orhideelor, langa actualul Pasaj Basarab din Bucuresti, urmeaza sa fie construit un complex multifunctional, potrivit Planului Urbanistic Zonal Soseaua Orhideelor nr. 46, aprobat recent de Primaria Municipiului Bucuresti.

Pe terenul de 2,7 hectare detinut de Heineken Romania este propusa realizarea unui centru comercial cu regim de inaltime P+1, cu accente P+2, cu o suprafata despasurata de 16.300 mp. La acestea se adauga 4 cladiri de birouri, din care doua cu inaltime de P+15, cu o suprafata desfasurata de 28.000 mp si doua cu regim P+3 si o suprafata desfasurata de 6.690 mp. Pe teren vor mai fi realizate doua cladiri cu regim de inaltime P+3 si o suprafata desfasurata cumulata de 2.900 mp.

Deoarece pe platforma exista in prezent structurile fostei fabrici de bere Luther, cladirile vor fi demolate in cea mai mare parte, cu exceptia constructiilor care sunt clasate ca monumente istorice: Maltaria, Orzaria, corpul administrativ si fatada de la atelierele si magaziile dinspre str. Fluviului. Astfel, Maltaria va fi transformata intr-o cladire mixta cu restaurante, birouri si hotel. Cladirea adminsitrativa va deveni spatiu expozitional, cu cafenea - librarie, iar Orzaria va fi transformata intr-o cladire de birouri, cu restaurant si berarie la parter. Fatadada depozitului va fi inglobata intr-o constructie multifunctionala.

Sursa

Ți-a placut acest articol? Distribuie-l pe Facebook, Linkedin sau Twitter,
sau abonează-te la Newsletter

Companii ce v-ar putea interesa

Publicitate {ads1.name} {ads1.name} {ads1.name} {ads2.name}